0

Mi is történik pontosan a hiteligénylés átfutási ideje alatt?

A hiteligénylés átfutási ideje általában attól függ, hogy milyen típusú kölcsönhöz is akarnak hozzájutni. Különbség van természetesen a személyi kölcsön és a jelzáloghitel átfutási ideje között, hiszen eltérő számú dokumentum bemutatása szükséges a hiteligénylés alatt, éppen ezért szokott eltérő lenni a hitelbírálat ideje is.

Mi is történik pontosan a hiteligénylés átfutási ideje alatt?

Mi is történik pontosan a hiteligénylés átfutási ideje alatt?

Mi is történik pontosan a hiteligénylés átfutási ideje alatt? Ilyenkor szokta a bank leellenőrizni, hogy a hitel kérelmezőjével és a bemutatott dokumentumokkal minden rendben van- e. Ilyenkor nézik meg, hogy a leendő adós szerepel- e a BAR- listán ( manapság már inkább KHR- listaként emlegetik ) egy korábbról rendezetlenül maradt tartozással, vagy épp a bemutatott jövedelmet igazoló dokumentum a valóságot tükrözi- e. Általában 4- 7 nap szokott lenni a hitelbírálat.

Ezek az ellenőrzések szoktak lenni leggyakrabban a személyi kölcsön igénylés átfutási ideje alatt, ám a már fentebb is említett jelzáloghitel esetében ennél jóval több mindent be kell mutatnia a hitel igénylőjének, amiknek a leellenőrzése is ugyebár plusz időt jelent. Kertes csalási ház esetében ugye például már kapásból szükség van térképmásolatra is. Az esetek többségében egy hónap szokott lenni az átfutási idő.

Amennyiben mindent rendben talál a bank a hiteligénylés átfutási ideje alatt, akkor már csak a szerződés aláírása szokott hátra maradni, melyre természetesen személyesen kell befáradnia mindenkinek a bankba. Ezek után már csak maga folyósítás marad hátra, ami a szerződés aláírását közvetlenül szokta követni az elkövetkező napokban. Amennyibe bármi kérdés felmerülne Önökben, az a legbiztosabb, ha személyesen érdeklődnek a bank munkatársaitól.

  
Iktatva: Hiteligénylés Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


× 2 = tíz

Küldés
Hiteligénylés 2013