0

Mi történik hitelkártya keret túllépés esetén?

A hitelkártya sok embernek jelenthet segítséget, azonban sokaknak inkább kockázatot jelent hosszútávon, hiszen a kártya adta lehetőségek gyakran túlköltekezésre késztetik a tulajdonosát. Nagy gondot jelenthet, ha valaki nem tudja időben rendezni a tartozását, hiszen azon túl, hogy a költekezés után a bank folyamatosan kamatot fog felszámolni, még akár szerződést is bonthat, átadva a behajtás intézését egy végrehajtónak. A hitelkártyák esetében azonban lehetséges a hitelkeret túllépése is, ejtsünk néhány szót erről is.

Mi történik hitelkártya keret túllépés esetén?

Mi történik hitelkártya keret túllépés esetén?

Hogyan lehetséges a hitelkártya hitelkeretét túllépni? Sajnálatos módon ez nem is olyan nehéz. Általában ez úgy szokott bekövetkezni, hogy a használata után a hónap végén felszámolt kamatok, és az egyéb keletkezők díjak már meghaladják a szerződésben foglat összeget. Ilyen esetekben szokták felhasználni a teljes hitelkeretet, és nem rendezni időben a tartozást az elszámolási időszak végéig. Nem szabad elfelejteni, hogy amennyiben időben kifizetik a hitelkártyán keletkezett tartozást, akár kamatmentesen is lehet használni a kártyát.

Mi történik hitelkártya hitelkeret túllépés esetén? A bankok ilyen esetekben általában felszámolnak még egy plusz költséget, még pedig a túllépési díjat, mely még jobban növelni fogja  a tartozásukat. Érdemes az ilyen helyzetek elkerülése érdekében figyelni a költekezésekre, azonban lehetőség van egy olyan opció beállítására is, mely egy sms- ben értesíti a kártya használóját akkor, ha hitelkeret túllépés történne.

A hitelkártyák esetében tehát hitelkeret túllépés is történhet, abban az esetben, ha a hónap végén a felszámolt kamatok és díjak összege már meghaladja a megadott hitelkeretet. Nagyon oda kell figyelni, hogy mennyit is költekeznek vele, hiszen ennek a hitel típusnak a legmagasabb a kamatozása. Készpénz felvételkor pedig még plusz díjat is felszámolnak, arról nem is beszélve, hogy ilyenkor nem is él a türelmi időszak, tehát azonnal kamatozni kezd a felhasznált összeg.

  
Iktatva: Hitelkártya Címkék: , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


4 + öt =

Küldés
Hiteligénylés 2014