1

Mik a diákhitel igénylésének a feltételei?

Sok diák kerül olyan helyzetbe, amikor az anyagi problémáin csak a diákhitel igénylése segíthet. Ezzel a lehetőséggel a legtöbb diák élhet, azonban ennek a hiteltípus igénylésének is vannak feltételei. Maga az igénylés folyamata azonban igen csak egyszerűnek mondható, hiszen elég felmenni a diákhitel oldalára és az ott lévő űrlapot kitölteni.

Miután a szükséges űrlap kitöltése megtörtént, azt nem csak a postán lehet leadni, de programban lévő bankok fiókjaiban is. A diákhitel igénylés egyik feltétele, hogy a személyes okmányok rendbe legyenek. Vinni kell tehát magukkal az igénylésre a személyi igazolványt, a lakcímkártyát, és az adókártyát is, valamint fontos, hogy ezek érvényesek is legyenek. Ezen kívül fontos még a diákhitel igénylés feltételeinél, hogy ne legyen idősebb az igénylő mint 35. éves.

Mik a diákhitel igénylésének a feltételei?

Mik a diákhitel igénylésének a feltételei?

Ami a leginkább nélkülözhetetlen igazolás a diákhitelhez, az a hallgatói jogviszony igazolása, valamint az a papír, mely igazolja, hogy az adott időszakra be is iratkozott az egyetemre vagy főiskolára a hallgató. A diákhitel igénylésen fontos feltétele még, hogy nem lehet már korábban igényelt diákhitelből fent maradó tartozása, valamint egy tanulónak csak is egy diákhitele lehet.

Láthatják, hogy ennél a hiteltípusnál is vannak az igénylésnek feltételei, melyeknek eleget kell tenni a sikeres folyósításhoz. A diákhitel azonban egy átmenetei megoldás, és még az igénylés előtt jó ha átgondolják, hogy hosszútávon mivel is jár ez a hitel. Később többszöröse is lehet az összege a tartozásuk, így az ügyintézés menetében minden olyan információról érdeklődjenek, mely később még fontos lehet! Minden képen csak akkor igényeljenek diákhitelt, ha más megoldás már nincs a pénzproblémájuk megoldására!

  
Iktatva: Hiteligénylés Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Egy hozzászólás "Mik a diákhitel igénylésének a feltételei?"

  1. Dacsó Heléna szerint:

    Megszeretném kérfezni hogy én tudom igényelni ezt a diákhitel?

Írj most.


− egy = 5

Küldés
Hiteligénylés 2013