0

Mik a hiteligényléshez szükséges papírok?

Akármilyen hitel igényléséről is legyen szó, egy hétköznapi embernek bizony nehézséget okozhat az, hogy utánajárás nélkül is mindenen fontos részlettel tisztába legyen, ami a sikeres kölcsön igényléshez nélkülözhetetlen. Maga a hiteligénylés folyamat sem nevezhető egyszerűnek egy laikusnak, így érdemes lehet mindig a bankokban, pénzintézetekben érdeklődni a feltételekről.

Mik a hiteligényléshez szükséges papírok?

Mik a hiteligényléshez szükséges papírok?

Mik a hiteligényléshez szükséges papírok? Alapvetően természetesen kellenek a személyes okmányok, mint például a személyi igazolvány, az adókártya és a lakcímkártya. Nélkülözhetetlen, és egyben legfontosabb papír a hiteligényléshez a jövedelemigazolás, melyet a munkáltató állít ki. Ez lesz a banknak biztosíték arra, hogy mivel dolgozik a leendő adós, tudja majd törleszteni a hitelét, valamint ez alapján tudja megállapítani azt is, hogy mekkora kölcsönre is jogosult.

A hiteligényléshez további papírok is szükségesek lehetnek még. Ilyen dokumentum a más hitelekről szóló igazolás. Fontos tudnia minden leendő hiteligénylőnek, hogy a BAR- listás ( manapság már inkább KHR- listaként emlegetik) személy, akár aktív, akár passzív státuszú, nem kaphat hitelt egy banknál és pénzintézetnél sem.

A hiteligényléskor fontos papírok lehetnek a banki és egyéb formanyomtatványok, melyek helyes és pontos kitöltése szükséges ahhoz, hogy a kért pénzösszeget valóban meg is kapják majd. Minden egyes dokumentumot alá kell majd írniuk a hitel igénylőinek, hiszen azok csak így lesznek majd érvényesek. Amennyiben bármi kérdésük felmerülne a kölcsön igénylés folyamatában, bátran kérdezzenek a bak munkatársaitól, nehogy később, már a hitel folyósításakor érje Önöket kellemetlen meglepetés.

  
Iktatva: Hiteligénylés Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


négy × = 36

Küldés
Hiteligénylés 2015