0

Mik a lakáshitel igénylés legfontosabb lépései?

A lakáshitel igénylése sok embernek nyújt segítséget abban, hogy saját ingatlanhoz juthassanak. Annak ellenére, hogy szigorú szabályok alapján adják a bankok a lakás kölcsönt, még is sokan tudnak élni ezzel a lehetőséggel. Mi most megpróbáljuk tömören és röviden leírni a lakáshitel igénylés legfontosabb lépéseit!

Mik is a lakáshitel igénylésnek legfontosabb lépései? Az első mindenképp az, hogy kiválasztanak egy ingatlant. Azután, hogy tisztába vannak az árával, ki kell kalkulálniuk, hogy mennyi önerejük van, és nagyjából mennyi hitel kellene ahhoz, hogy mihamarabb meg is tudják vásárolni. Ezután kell elmenni minél több bankba, ahol érdeklődni kell arról, hogy jelenleg milyen hitelajánlataik vannak, milyen futamidővel.

Mik a lakáshitel igénylés legfontosabb lépései?

Mik a lakáshitel igénylés legfontosabb lépései?

A hitel kalkulátorok segítségével otthon, az interneten is összehasonlíthatják a bankok ajánlatait, ám ezek csak iránymutatást adnak, a pontos összegekről a bankban fognak a legnaprakészebb információt adni. Amennyiben meg van a bank, a következő lépés, hogy be kell mutatni a szükséges dokumentumokat (jövedelemigazolás). Amennyiben megtörtént az adásvételi szerződés aláírása, már csak a kölcsön szerződés aláírása marad hátra.

A lakáshitel igénylés esetében ezt a lépést egy ellenőrzés előzi meg a banknál. Megvizsgálják, hogy a hitel igénylője szerepel- e a BAR- listán. Csak akkor írják alá a kölcsönszerződést, ha korábbról semmilyen tartozása nincs az ügyfélnek. Ezután már csak várni kell a folyósítását a banknak. Alaposan gondolják át a lakáshitel igénylését, hiszen hosszú- hosszú évekre is leköthetik magukat egy ekkora hitellel!

  
Iktatva: Lakáshitel Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


× 9 = hetven kettő

Küldés
Hiteligénylés 2013