0

Mik lehetnek a hitelkártya tartozás következményei?

Annak ellenére, hogy szorult helyzetekben nagy segítség lehet egy hitelkártya, hiszen bármikor elő lehet venni, és használni a rajta lévő hitelkeretet, még is azt kell mondjuk, hogy nem való mindenkinek ez a fizetési eszköz. Elég sokan esnek abba a csapdába, hogy miután hitelkártya tulajdonosok lesznek, túlköltekeznek, és olyan dolgokat is megvásárolnak, amikre valójában nem futná nekik. Nem szabad elfelejteni, hogy hosszútávon ennek a következménye az lesz, hogy évekig fizetik kamatostul a kölcsönt.

Mik lehetnek a hitelkártya tartozás következményei?

Mik lehetnek a hitelkártya tartozás következményei?

Mik lehetnek a hitelkártya tartozás következményei? Amennyiben nem tudják már fizetni a hitelkártya tartozásukat, akkor a bank akár szerződést is bonthat, és átadhatja a visszafizetés problémáját egy pénz behajtással foglakozó társaságnak. Nem szabad arra várni, hogy a tartozás elévül, hiszen amennyiben nem fizetnek, akár elárverezhetik az ingatlanukat és az ingóságaikat is.

Mit lehet tenni az ellen, hogy ezeket a következményeket megelőzzék? Nagyon fontos, hogy minden hónapban egyenlítsék ki a tartozásukat teljes egészében, hiszen így nem fog kamatozni a hitelük. Amennyiben erre nincs lehetőségük, akkor is fizessenek bele valamennyit mindig, hogy a bank semmiképpen se bontson szerződést. A kártyát kibocsájtó bankok elvárnak minden hónapban egy minimum befizetést, ám ez sok esetben csak a a kamatok egy kis részét fedezi.

Nem szabad tehát elfelejteni, hogy amennyiben nem fizetik a hitelkártya tartozásukat, akkor akár komoly következményei is lehetnek a dolognak. Érdemes éppen ezért még a hitelkártya igénylés előtt utána járni minden fontos információnak, ami a későbbi kártya használatkor fontos lehet. Akkor viszont, ha anyagilag nem tudják már megoldani a törlesztését, számolni kell a negatív következményekkel!

  
Iktatva: Hitelkártya Címkék: , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


− 7 = nulla

Küldés
Hiteligénylés 2014