0

Mikor jön el valaki életében a lakáshitel igénylés ideje?

Mindenki vágyik egy saját otthonra, ami csak az övé. Biztonságérzetet ad, ezen kívül bizonyára mindenkit büszkeséggel is tölt el, ha már rendelkezik egy saját ingatlannal. Sokan vallják azt a nézetet, hogy az albérleti díj helyett inkább a saját kis törlesztő részleteiket fizetik, hiszen ez hosszú távon egy jobban megtérülő befektetés. Vajon mikor jön el valaki életében a lakáshitel igénylés ideje?

Mikor jön el valaki életében a lakáshitel igénylés ideje?

Mikor jön el valaki életében a lakáshitel igénylés ideje?

Nos, ez a kérdés költői is lehetne, de még sem az. Igen is fontos, hogy kinek mikor van itt az ideje annak, hogy belevágjon egy ilyen méretű “befektetésbe”. Akárki nem is igényelhet lakáshitelt, hiszen szigorú személyi feltételei is vannak ennek a kölcsön típusnak. Rögtön itt van az igénylő életkora, ami általában 18 .életév felett kell hogy legyen, bár ritka, hogy valaki ilyen fiatalon meg is kapja, reálisabb az esély, ha valaki 20- 25 éves.

Azért is lehet kérdéses, hogy mikor van itt a lakáshitel igénylésnek az ideje, mert manapság már igen komoly feltételeknek kell megfelelni, különös tekintettel az igénylő munkahelyére. Stabil és biztos jövedelmet várnak el a bankok a hiteligénylőkkel szemben, így egy 3- 6 hónapos jövedelemigazolás híján nincs esélye senkinek sem lakás kölcsönre.

A lakáshitel igénylés esetében az is nagyon fontos, hogy egy reális törlesztő részletet vállaljanak be az igénylők. Inkább legyen hosszabb a futamideje valakinek, de akkor is tudja törleszteni a hitelt, ha éppen átmeneti pénzzavarba kerülne néhány hónapra. Alaposan át kell tehát gondolni egy ilyen komoly és akár hosszú évekig is fizetendő kölcsönt, de az biztos, hogy ez egy megtérülő befektetés is lehet!

  
Iktatva: Lakáshitel Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


+ kilenc = 13

Küldés
Hiteligénylés 2013