0

Milyen nyomtatványok vannak a diákhitel igénylés során?

A diákhitel lehetőséget nyújt az olyan diákoknak, akik anyagi támogatás híján nehezen boldogulnának az egyetemi vagy épp főiskolai évek alatt. Az igénylése igen egyszerűnek mondható, különösen ha a többi hitel típus igénylésével hasonlítanánk össze. A diákhitel igénylés során több nyomtatvány is online a hallgatók rendelkezésére áll a diákhitel oldalán.

A legfontosabb nyomtatvány a diákhitel igénylésekor maga az igénylő lap. Ezen általában csak a személyes adatokat kell megadni: név, cím, bankszámlaszám, az iskola, ahol a tanulmányát folytatja a diák, valamint telefonszám, és még egy email elérhetőséget is meg kell adni. Ennek kitöltése igazán egyszerű, és ami a legjobb, hogy nem csak a postán lehet leadni, de a legközelebbi közreműködő bankfiókban is.

Milyen nyomtatványok vannak a diákhitel igénylés során?

Milyen nyomtatványok vannak a diákhitel igénylés során?

Az igénylő nyomtatványon túl még online le lehet tölteni egyéb nyomtatványokat is, ami a diákhitel igénylése során kellhet: adatváltoztatáshoz, a hitel összegének a megváltoztatásához, vagy esetleg a diákhitel felmondásához  szükséges lap. Ez az online felület azért is jelent nagy könnyebbséget a diákhitellel rendelkezőknek, mert nem kell minden módosítás miatt a bankba szaladni, és ott akár órákat várakozni, hanem otthon, a számítógép előtt ülve is el lehet szinte minden intézni.

A diákhitel igénylése során tehát számos nyomtatvány a hallgatók rendelkezésére áll. Ahhoz, hogy valaki diákhitelt igényelhessen, aktív státuszú hallgatói jogviszony kell, melyről a tanulmányi osztálynak igazolást is ki kell adni a sikeres hitelfolyósításhoz. A diákhitel igényléskor arra kell nagyon figyelni, hogy az igénylő nyomtatványt határidőre adják le, különben az adott félévben már biztos nem kapják meg a kölcsönt.

  
Iktatva: Hiteligénylés Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


− öt = 3

Küldés
Hiteligénylés 2013