0

Milyen típusai vannak a hitelkártyának?

Abban az esetben, ha többször fordul elő valakivel az, hogy a hónap végére már igen csak leszűkülnek az anyagi lehetőségei, és szorongva tölti el ezt az időszakot attól félve, hogy nehogy most adódjon egy váratlan kiadás ( betegség, fontos háztartási gép lecserélése ), akkor érdemes hitelkártyát igényelnie. Vészhelyzetben ugyanis nagy segítség lehet, hogy ott lapul a zsebben vagy a pénztárcában. Nem mindegy azonban az, hogy melyik típust választanak.

Milyen típusai vannak a hitelkártyának?

Milyen típusai vannak a hitelkártyának?

Milyen típusai vannak a hitelkártyának? Nem mindegy, hogy ki milyen hitelkártyát kér az igénylés során. Vannak az úgynevezett dombornyomású kártyák, melyet bármilyen üzletben ( természetesen csak az elfogadó helyeken ) és minden készpénz felvételére alkalmas automatánál használhat. Ezen felül ezeket a kártyákat akár használhatják fizetésre még a postán, vagy épp bankfiókokban. Léteznek olyan szolgáltatások is, amelyeket csak az ilyen hitelkártyával vehetnek igénybe. Ilyen például a szobafoglalás is.

Egy másik hitelkártya típus az úgynevezett elektronikus kártyák, melyek csak és kizárólag elektronikus  vásárlási pontokon, készpénz felvételére alkalmas automatáknál, valamint online vásárlások alkalmával lehet fizetésre használni. Egy újabb típusa a hitelkártyáknak a dombornyomás mentes kártyák, melyet megint csak elektronikus vásárlási pontokon, készpénz felvételére alkalmas automatáknál lehet használni.

A hitelkártyáknak általában még egy típusa létezik, ez pedig a kizárólag készpénz felvételére alkalmas ATM- kártyák. Érdemes tehát átgondolni még az igénylést megelőzően, hogy mikor és hol fogják majd leginkább használni a hitelkártyájukat, és ez alapján eldönteni azt, hogy melyik típusát kérjék majd a szerződés aláírásakor. Abban az esetben, ha bármilyen kérdésük lenne, keressék fel személyesen a kiválasztott bankot, és érdeklődjenek ott a részeltek felől.

  
Iktatva: Hitelkártya Címkék: , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


× négy = 20

Küldés
Hiteligénylés 2014