0

Növekedési hitel igénylése

2013 október 1-től már igényelhető az úgynevezett növekedési hitel. Egy egy olyan kedvezményes – az Magyar Nemzeti Bank által nyújtott hitel – melyet a vállalkozások, vállalatok igényelhetnek végre.  Az MNB Növekedési Hitel kamat 2,5%, ez lehet a maximum kamatmarzs, mellyel a bankok nyújthatják ezt az eredetileg 0%-osnak nevezett hitel típust.

A 2,5%-on felül semmilyen további költséget nem számolhatnak fel a bankok, kivéve azokat a harmadik személynek fizetendő költségeket, melyeket minden hitel igénylésekor ki kell fizetni. Ilyen az ügyvédi díj, közjegyzői díj, a jelzálog bejegyzésének a díja, stb.

A növekedési hitel igénylése már időszerű!

A növekedési hitel igénylése már időszerű!

legkisebb igényelhető növekedési hitel összege 3 millió forint, maximum pedig 10 millió forint. Kis is közép vállalkozások, őstermelők, és családi vállalkozások vehetik fel, alapvetően beruházási célra, de a már korábban felvett forint vagy deviza alapú forgóeszköz, beruházási vagy pénzügyi lízing hiteleiket is kiválthatják ezzel az igen kedvező kamatozású konstrukcióval.

Eddig, február elejéig elmondható, hogy igen sok hitel igénylés érkezett erre az új növekedési hitelre, hiszen a vállalkozásoknak mindig jól jön egy olcsó hitel, melyet alacsony törlesztő részletekkel fizetve havonta törlesztenek. Azért is fontos ez, mert a régebbi deviza alapú hiteleik, vagy a forintban felvett magas kamatozású hiteleik elég magas törlesztő részlettel rendelkeznek, ezzel a hitellel viszont már egy fenntartható pályára tudják a vállalkozásukat állítani.

  
Iktatva: Hiteligénylés Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.


+ hat = 9

Küldés
Hiteligénylés 2014