1

Szegények bankja: mi is ez a hiteligénylés pontosan?

Elég ok embernek okozott a válság olyan mértékű anyagi károkat, aminek során nem csak a teljes vagyonukat, de az ingatlanukat is elveszítették. Köszönhető ez annak, hogy a korábbi hiteligényléseik törlesztőit már nem tudták tovább fizetni. Mondjuk ki egyszerűen az igazat: Magyarországon elég sok ember és család lett szegény. Az állam amikor felismerte ezt a helyzetet, megpróbált tenni valamit, és létrehozott egy “szegények bankja” elnevezésű kezdeményezést, hogy segíteni tudjon a bajba jutott embereken.

Szegények bankja: mi is ez a hiteligénylés pontosan?

Szegények bankja: mi is ez a hiteligénylés pontosan?

Mi is pontosan a szegények bankja kezdeményezés, és milyen hiteligénylés lehetőségek vannak a programon belül? A dolog lényege az, hogy a legszegényebb embereknek ( leginkább roma származásúaknak ) nyújtanak segély helyett vállalkozási lehetőséget, és az ehhez szükséges hitelt. A tervezet elméletben nagyon jól hangzott, pláne úgy, hogy több ország is már kihasználta ezt a lehetőséget a szegénység leküzdésére.

A szegények bankja kezdeményezés, és az ehhez nyújtható kölcsönök számos nehézségbe ütköznek. Az egyik legnagyobb problémát abban látják, hogy minden szakmához, így minden vállalkozáshoz is szükséges egy OKJ- s végzettség, aminek megszerzése nem csak pénz befektetést, de idő befektetést is igényel. Ha mind ez nem lenne elég, az adószabályozás is jelentős problémának számít, hiszen a segélyről lemondva a “szegény embernek” kapásból járulékot és személyi jövedelemadót is fizetnie kell, úgy, hogy még semmit nem keresett.

A szegények bankja program tehát hitelt biztosítana minden olyan rossz anyagi helyzetbe lévő embernek, aki saját vállalkozást szeretne beindítani. Ami biztos, hogy a program indulását követő mintegy majdnem fél évben egy kölcsönszerződést sem sikerült még aláírnia a bankoknak, ám azok bizakodóan tekintettek a jövőre.

  
Iktatva: Hiteligénylés Címkék: , , , , , , , , ,

További olvasnivaló

Egy hozzászólás "Szegények bankja: mi is ez a hiteligénylés pontosan?"

  1. Daróczi Pál szerint:

    Az lenne a kérdésem, hogy mi a címük és e-mail címük a szegények bankjának?
    Hová lehet ez ügyben fordulni?

Írj most.


4 + hat =

Küldés
Hiteligénylés 2013