0

Személyi hitel: a hiteligénylés feltételei

Ha személyi kölcsönt, személyi hitelt akar igényelni, akkor ebben az esetben is komoly feltételekkel találja magát szemben minden hitelt igénylő. Komoly hiteligénylési feltételek vannak minden bankban, melyeknek meg kell felelni ahhoz, hogy rendelkezésükre tudják bocsájtani a kért összeget. Ebben a cikkben, bemutatjuk a legfontosabb hiteligénylési feltételeket a személyi hitelek esetében.

A bankok mindig azért szabnak ki komoly hiteligénylési feltételeket, mivel a legfőbb céljuk az, hogy a hitelek kérelmezői mindig időben tudják visszafizetni a pontos hiteltörlesztő részletet, és meg akadályozzák a hitelt kérelmező személyek eladósodását. Éppen ezért az egyik legfontosabb feltétel a személyi hiteligénylésnél, hogy sem passzív, sem aktív BAR- listás személy nem kaphat személyi hitelt.

Személyi hitel: a hiteligénylés feltételei

Személyi hitel: a hiteligénylés feltételei

A személyi hitel igényléséhez fontos hiteligénylési feltétel még, hogy legyen munkahelye a kérelmezőnek, ott már minimum 6 hónapja dolgozzon, és a fizetését lakossági folyószámlára kapja. A személyi hiteligénylő életkora minimum 18-25 év között kell hogy legyen, annak ellenére, hogy 25 éves kor alatt ritkán kaphat valaki személyi hitelt. Az életkort nézve a felső korhatár szerint az illető nem lehet több mint 65 éves, mikor lejár a személyi hitele.

Fontos még a személyi hitel igényléséhez az a hiteligénylési feltétel, miszerint az elvárt jövedelemnek százezer forint körülinek kell lennie, valamit a személyi hitelt kérelmezőnek rendelkeznie kell telefonelérhetőséggel is. A hiteligényléshez szükséges még közüzemi számla is, melynél fontos, hogy mindig időben rendezett legyen. A leírtakból jól látszik, hogy a személyi hitelhez is komoly hiteligénylés feltételeket adnak a bankok.

  
Iktatva: Személyi hitel Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


öt + = 6

Küldés
Hiteligénylés 2012