0

Személyi kölcsön igénylés ára: megéri felvenni?

Mindennek meg van az ára- szól a mondás, és nincs ez másképp a kölcsönök igénylésénél sem. Az, hogy valakinek egy adott élethelyzetben bizony szüksége van ilyen anyagi segítségre, egyre gyakrabban előfordul a mai világban. A legmegfelelőbb segítség a személyi kölcsön igénylése lehet, hiszen ennél a hitel típusnál semmi féle elszámolási kötelezettsége nincs az adósnak a bank felé, teljesen szabadon használhatja fel a kapott összeget.

Személyi kölcsön igénylés ára: megéri felvenni?

Személyi kölcsön igénylés ára: megéri felvenni?

Komoly árat kell- e azonban fizetni a személyi kölcsön igénylése után? Kicsit költői is lehet a kérdés, de még sem az. Rövid távon biztos, hogy nagy segítség lehet az a pénz, amit a bank folyósít a hitel igénylőjének, azonban hosszú távon már komoly ára lehet a kölcsönnek. Sokan nem gondolnak bele, hogy akár tíz évig is kell minden hónapban fizetni majd a törlesztő részleteket, ami nem kis feladat ebben a bizonytalan gazdasági helyzetben.

Személyi kölcsönt akkor érdemes igényelni, ha a hátuk mögött lévő munkahelyet elég stabilnak érzik ahhoz, hogy évek múltán is tudják majd törleszteni a hitel összegét. Az is jó, ha egy olyan család vagy épp baráti társaság van az ember mellett, aki baj esetén néhány hónapig tud segíteni, ha átmeneti pénzzavarba kerülne. Kétség kívül egy kölcsön esetében akkor fizeti az ember a legnagyobb árat, mikor a havi, rendszeres kiadások után a maradék kis pénze legnagyobb részét a hitelének a kitörlesztése viszi el.

Jól meg kell tehát gondolni, hogy tényleg szükség van- e egy személyi kölcsönre, hiszen például egy nyaralásra, vagy épp egy hobbira inkább megéri spórolni, mintsem hosszú- hosszú évekig eladósodni. Csak akkor igénylejen személyi hitelt, ha más megoldás már tényleg nem maradt a problémája megoldására.

  
Iktatva: Személyi kölcsön Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


nyolc + 6 =

Küldés
Hiteligénylés 2013