0

Végtörlesztés igénylése

Ha rendelkezünk a szükséges pénzösszeggel ahhoz, hogy egy összegben kifizessük a teljesen fennálló hitel hátralékunkat, akkor végtörleszthetünk. A végtörlesztés igénylése úgy működik, hogy az ügyfél miután eldöntötte, hogy biztosan végtörleszteni akarja a hitelét, befárad a bankfiókba, és kitölt egy, a végtörlesztésről szóló igénylő lapot, melyet az ügyintéző továbbít döntésre.

Ha a döntésen elfogadják a végtörlesztésről szóló kérelmet, akkor az ügyfelet tájékoztatják arról, hogy hány napon belül, milyen formában és mekkora összeget kell utalnia. Ugyanis a bank kiad (általában évente egyszer díjmentesen) egy igazolást arról, hogy mennyi a még fennálló tőketartozás, magyarul az az összeg amit még vissza kell fizetni.

Végtörlesztés igénylése és teljesítése kb. 2 hét

Végtörlesztés igénylése és teljesítése kb. 2 hét

Ha forint alapú hitelről van szó, akkor teljesen egyértelmű, hogy mekkora összeget kell elutalni végtörlesztés gyanánt, azonban ha devizahitelről van szó, akkor az igazoláson csak a devizában fennálló teljes tőketartozásról tájékoztat a bank, és az aznapi árfolyamon tudja csak megmondani, hogy ez magyar forintban mekkora összeget tesz ki.

Mivel a végtörlesztés pillanatában teljesen más árfolyam is előfordulhat, ezért felhívják mindig az adós figyelmét, hogy a végtörlesztésre szánt összeg elutalásának a napján számított árfolyam szerint utaljanak – értelemszerűen inkább egy kicsit többet -, hogy a végtörlesztés mindenképpen sikeres lehessen. Ugyanis, ha kisebb az összeg, akkor nem fogják tudni elfogadni a végtörlesztést.

 

  
Iktatva: Jelzáloghitel, Lakáshitel, Személyi hitel Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.


− hat = 3

Küldés
Hiteligénylés 2014