0

Vigyázni kell, hiszen a hitelkártya adatlopás is megtörténhet!

A mai modern világban nagyon kell vigyázni a személyes irataikon kívül a bankkártya, valamint a hitelkártya adatokra is, hiszen az adatlopás ilyen területeken is egyre elterjedtebbnek számít. Mivel mind a két kártyával lehet már manapság az interneten fizetni, így egy jó hackernek nem jelenthet gondot, hogy feltörje a biztonsági rendszereket, és ellopja a tulajdonos adatait, pénzét.

Vigyázni kell, hiszen a hitelkártya adatlopás is megtörténhet!

Vigyázni kell, hiszen a hitelkártya adatlopás is megtörténhet!

Vigyázni kell, hiszen a hitelkártya esetében is megtörténhet az adatlopás, nem csak bankkártyáknál! Remek példa erre az, ami néhány éve történt Ausztráliában. Közel 500 ezer ausztráliai hitelkártya adatot szereztek meg az rafinált hackerek, aminek sejteni lehet a következményét. Több millió dollárnyi összeget tudtak leemelni a hitelkártya tulajdonosok számláiról az interneten keresztül.

Magyarországon talán még nem nagyon kell félni attól, hogy ellopják a hitelkártya adataikat, hiszen nem számít elterjedt dolognak még ma hazánkban az, hogy hitelkártyával vásároljanak az interneten az emberek. Ennek az lehet az oka, hogy joggal félnek attól az emberek, hogy megadják a hitelkártya adataikat, épp a csalások, adat lopások miatt. Ennek ellenére a világ több pontján már nem csinálnak ebből gondot az emberek, hiszen Amerikában például mindennapos dolognak számít, hogy a hitelkártyát használják fizető eszközként az interneten keresztül is.

A hitelkártya remek társ lehet a hétköznapokban, hiszen egy hirtelen jött kiadás esetén jó ha kéznél van ez az aprócska fizető eszköz. Sokan kerülnek abba a kellemtelen helyzetbe, hogy a hónap végére már nincs megtakarításuk, ám a legtöbbször ilyenkor adódik egy fontos és elkerülhetetlen vásárolni való. Ilyenkor pedig nagy segítség lehet, ha a tárcájukban lapul egy hitelkártya.

  
Iktatva: Hitelkártya Címkék: , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


− 5 = három

Küldés
Hiteligénylés 2014