0

A hiteligénylés intézése telefonon is történhet?

A mai rohanó világban egyre több minden könnyítést vezetnek be a bankok is azért, hogy már meglévő, valamint leendő ügyfeleik igényeit a lehető legjobban kiszolgálják. Remek példa erre az online hiteligénylés, mely során otthonról vagy éppen a munkahelyükről is elbírják indítani a kölcsön igénylésének folyamatát, valamint a telefonon történő hiteligénylés is.

A hiteligénylés intézése telefonon is történhet?

A hiteligénylés intézése telefonon is történhet?

A hiteligénylés intézése valóban telefonon is történhet? Nos, természetesen nem az egész folyamat, de részben telefonon is sok minden megtudhatnak a hiteligénylésről. Egyre több banknál van már telefonon történő hiteligénylés, ahol miután bediktálták az ügyintézőnek a szükséges adatokat, akár már 15 perc után meg is tudhatják, hogy jogosultak- e kölcsönre, és ha igen akkor mekkora összegre számíthatnak.

A telefonos hiteligénylés a leggyakrabban személyi kölcsön esetében szokott történni. Érdemes a telefonálás megkezdése előtt a legfontosabb személyes okmányaikat a maguk mellé készíteni ( a személyi igazolványt, az adókártyát, valamint a munkaszerződést is ). Általában az ezeken szereplő adatokat kéri a telefonos ügyintéző. Ügyeljenek arra, hogy érthetően és helyesen adják meg az adataikat.

Nem szabad azonban készpénznek venni a telefonon kapott kölcsönnek a végeredményét. Általában elkerülhetetlen személyesen is bemenni bankba azért, hogy a szükséges dokumentumokat bemutassák. Miután a bediktált és a tényleges papírokat összehasonlítják, valamint leellenőrzik az igénylőt, hogy van- e korábbról tartozása, és mindent rendben talál a bank, úgy megtörténhet a tényleges szerződés kötés, majd a folyósítás is.

  
Iktatva: Hiteligénylés Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


× négy = 24

Küldés
Hiteligénylés 2013