0

A hitelkártya hitelkerete: mekkora lehet pontosan?

A hitelkártya kiváló társa lehet az olyan embereknek, akiknél gyakran merülnek fel váratlan kiadások. Az igénylése azonban már koránt sem olyan egyszerű, hiszen mint minden hitelnél, így itt is igen szigorú feltételeket állítottak fel a bankok az igénylőkkel szemben. Az, hogy mekkora lesz a hitelkártya hitelkerete, egy dologtól függ: mekkora az igénylőnek a pontos jövedelme. Ebből pedig egyenesen következik, hogy a hitelkártya egyik feltétele a jövedelemigazolás.

A hitelkártya hitelkerete: mekkora lehet pontosan?

A hitelkártya hitelkerete: mekkora lehet pontosan?

Mit is jelent pontosan a hitelkeret a hitelkártyák esetében? A kártyát, és a vele történő vásárlást, csak egy megadott hitelkeret összegéig lehet használni. Az, hogy pontosan mennyi lesz a hitelkártya maximális hitelkerete, attól is függ, mekkora jövedelemmel rendelkezik a tulajdonos. Minimálbérre értelem szerűen nem adnak több milliós hitkeretet, hiszen a banknak nincs elég biztosíték arra, hogy a tartozás kiegyenlítése menni is fog majd a későbbiekben. A hitelkártya fedezetét a kiválasztott bank hitele fogja biztosítani.

A hitelkártya hitelkeretét ezek után szabadon használhatják, azonban nagyon kell figyelni a visszafizetésre is. Érdemes egy összegben rendezni mindig a tartozást még a havi zárás előtt, hiszen a bank ad egy bizonyos türelmi időt ( ez bankonként változó lehet, de általában 30 és 45 nap között szokott lenni) amíg kamatmentesen lehet használni a bank pénzét. Azonban ha ezt nem tudják megtenni, akkor is célszerű minden hónapban egy minimum összeget befizetni, hogy a tartozás kamatozása ne szökjön az egekbe.

A hitelkártya egyik előnye tehát, hogy maga a hitelkeret folyamatosan a rendelkezésére áll a tulajdonosának, és állandóan meg is ujjul ( természetesen csak akkor, ha visszafizetésében minden rendben van ). Igénylése előtt azonban gondolják át alaposan, valóban képesek- e egy ilyen kamatozású hitelt ésszerűen és átgondoltan használni.

  
Iktatva: Hitelkártya Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


3 − = egy

Küldés
Hiteligénylés 2014