0

A hitelkártya terhelés: miért utasítják vissza a fizetési szándékot?

A hitelkártya igénylés sok előnyt biztosít a tulajdonosának, de soha sem szabad megfeledkezni arról, hogy ennek a hitelnek is vannak bizony hátrányai. A leggyakoribb problémát kétség kívül az szokta jelenteni, hogy a tulajdonosa nem tudja megfelelően használni a kártyát és túlterheli azt. A felesleges vásárlások eredménye pedig az lesz, hogy egyrészről hatalmas összegűre kamatozhat a hitelük, másrészről egy fontos helyzetben visszautasítják a hitelkártyával való fizetést azért, mert a kártya túlterhelve.

A hitelkártya terhelés: miért utasítják vissza a fizetési szándékot?

A hitelkártya terhelés: miért utasítják vissza a fizetési szándékot?

Miért utasíthatják vissza a fizetési szándékukat egy hitelkártyával? Azért, mert ki van merítve a hitelkártya hitelkerete. Ilyenkor célszerű leellenőrizni, az adott napon, amikor terhelni akarja a kártyát, nem érte- e el esetleg a napi maximális  hitelkeretét. Megoldás lehet ilyen helyzetekben, ha a banktól kérnek egy nagyobb hitelkeretet. Ez a lépés is azonban elviheti a tulajdonost egy rossz irányba, hiszen ismét arra sarkalhatja az adóst, hogy túlköltekezzen.

Mint már említettük, az is gyakori probléma szokott lenni, hogy azért nem sikerül a hitelkártya terhelése, mert kicsi a napi költekezési limit beállítása. Még az igényléskor célszerű megadni egy maximálisan terhelhető összeget, amely akár megóvhatja attól, hogy túlzásokba essen. Ezt azonban természetesen módosítani is lehet a későbbiekben, tehát növelheti, vagy épp csökkentheti is majd az idő múlásával. Lehetséges az is, hogy online fizetésnél nem engedi a rendszer a terhelést, ilyenkor meg kell nézni, hogy a hitelkártya igénylésnél be lett- e  állítva az, hogy interneten is használhassák.

Annak tehát, hogy a terhelést egy adott pillanatban nem engedi már a kártya, több oka lehet. Célszerű előre gondolkodni és már az igényléskor eldönteni azt, hogy egy nap hányszor és milyen összeggel lehet terhelni a hitelkeret összegét, így a későbbiekben nem érhetik kellemetlen meglepetések. Hiszen igencsak kínos tud lenni, hogy egy adott pillanatban nem tudja rendezni valahol a számlát, mivel a kártya elutasítja a terhelhetőséget.

  
Iktatva: Hitelkártya Címkék: , , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


2 + = hat

Küldés
Hiteligénylés 2014