0

A kamattámogatott lakáshitel feltételei 2012-ben

Az idei évben indult kamattámogatott lakáshitel jóval több embernek tud segíteni. Már nem csak új lakás vásárlására, felújítására lehet felhasználni, de 2012-ben használt lakás vásárlására is megkaphatják a hiteligénylők. Ezen túl is még számos előnye van a mostani kamattámogatott lakáshitelnek az elmúlt évekéhez viszonyítva, viszont ahhoz, hogy ezt meg is kaphassák számos feltételnek kell megfelelni.

Az egyik legfontosabb feltétele a kamattámogatott lakáshitelnek 2012-ben, hogy csak olyan új lakást lehet megvásárolni, vagy épp építeni, aminek építési engedélye 2010. év elején lett már kiadva. Ez azért már egy jelentősebb megkötésnek számít új ingatlan esetében.

A kamattámogatott lakáshitel feltételei 2012-ben

A kamattámogatott lakáshitel feltételei 2012-ben

Szintén nagyon fontos feltétel 2012-ben a kamattámogatott lakáshitelek estében, hogy az új lakások árának el kell érnie egy bizonyos összeghatárt, melyet tíz millió forintra állapítottak meg, viszont megszabtak egy felső határt is, így az ingatlan nem lehet több mint harminc millió forint. Használ ingatlan esetében hat millió forintot lehet maximum megigényelni.

Az olyan hiteligénylő, aki hátralékos, csak olyan lakás, vagy ház vásárlására kaphatja meg a kamattámogatott lakáshitelt 2012-ben, ami kisebb alapterületű, mint a régebbi ingatlana. Látható, hogy az igénylés feltételei még mindig igen szigorúnak mondhatóak, azonban jelentős segítségnek lehet tekinteni, hogy használt lakásra is igényelhető, így egy jóval szélesebb rétegnek lett elérhető ebben az évben a kamattámogatott lakáshitel.

  
Iktatva: Lakáshitel Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


5 − három =

Küldés
Hiteligénylés 2012