0

A lakáshitel kiváltás feltételei 2012-ben

Egyre többen kerülnek bele abba a kellemetlen és sokszor kilátástalan helyzetbe, hogy meglévő lakáshitelüket nem tudják már tovább fizetni. Ilyenkor lehet megoldás a számukra, ha lakáshitelüket kiváltják. Az azt jelenti, hogy egy másik banknál vesznek fel egy kedvezőbb hitelt, mellyel a korábbi banknál kiváltják a meglévő lakáshitelüket.

Viszont ahhoz, hogy ez lehetséges legyen, számos feltételnek kell megfelelni a lakáshitel kiváltásnál 2012-ben. Ahhoz, hogy a lehető legjobban tudjanak ki jönni (vagyis kedvezőbb kamatokkal) a lakáshitel kiváltásnál, fontos, hogy a meglévő lakáshitelüket az elmúlt fél évben pontosan tudták-e törleszteni. Más bankok sem szívesen vállalnak át olyan hitelt, pláne kedvezőbb feltételekkel, amit addig nem tudtak pontosan és időben fizetni.

A lakáshitel kiváltás feltételei 2012-ben

A lakáshitel kiváltás feltételei 2012-ben

Ha ilyen, nem időben és nem pontosan törlesztető hiteligénylő fordul egy új bankhoz, ott a már meglévő hitelénél csak előnytelenebbet fognak felkínálni. A BAR listán való aktív szereplés is automatikusan kizárja a lakáshitel kiváltását 2012-ben is. Ilyenkor érdemes Ausztriai bankoknál is próbálkozni, hiszen ott nem minden esetben nézik meg a BAR listát.

Passzív státuszú BAR lista esetében se megy zökkenőmentesen a lakáshitel kiváltás 2012-ben. Ha már egy bizonyos ideje lezártnak tekinthető a passzív státusz, akkor van néhány bank, aki elfogadja a hiteligénylésüket. Ezekben az esetekben viszont jelentős kamatfelárral kell majd számolni a lakáshitel kiváltásakor az új hitelnél.

  
Iktatva: Lakáshitel Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


+ öt = 9

Küldés
Hiteligénylés 2012