0

Autóhitel igénylés esetében lehetséges a végtörlesztés?

Elég sok ember került bele az elmúlt években abba a kellemetlen helyzetbe, hogy autóhitelük annyira megemelkedett, hogy azt már nem tudják minden hónapban időben és pontosan törleszteni. Annak a hiteligénylőnek, akinek van lehetősége egyben kifizetni a még fenn álló autóhitelét, annak remek lehetőség a végtörlesztés.

Kérdés az, hogy ez lehetséges-e 2012-ben. Sokan reménykedtek még az év elején, hogy a korábban igényelt svájci frankos autóhitelüket majd az év második felében vég törleszteni tudják. Sajnos, nagyon úgy tűnik, hogy ez nem valósul meg, legalább is idén biztos nem. Az, hogy a jövő mit hoz, azt meg ugye senki sem tudhatja. Az autóhitel igénylés folyamatában tehát nincs lehetőség a végtörlesztésre,és sajnos másra se.

Autóhitel igénylés esetében lehetséges a végtörlesztés?

Autóhitel igénylés esetében lehetséges a végtörlesztés?

Ha már a végtörlesztés lehetőségét elvetették a bakok az egyéb hiteltípusok esetében is, a hiteligénylőknek van egy ajánlat, ami talán segít a pénzügyi gondjaik egy részén. 2012 őszén lehetőség nyúlik az árfolyamrögzítésre. Ez nem ugyanaz, mint a végtörlesztéssel, ugyanis ha élnek ezzel a lehetőséggel, akkor a hiteligénylőknek csak arra lesz lehetőségük, hogy a havi törlesztő részletet rögzítsék fixre, és ne nőjön vagy változzon hónapról hónapra.

Ez az árfolyamrögzítés viszont nem alkalmazható az autóhitel igénylés esetében, ezzel csak a lejzáloghitellel, és a lakáshitellel rendelkezők élhetnek 2012 őszétől. Így tehát se a végtörlesztés, se az árfolyamrögzítés nem fog tudni segíteni azoknak az autóhitel igénylőknek, akik minden hónapban megküzdenek a hitel pontos és időben történő befizetés problémájával.

  
Iktatva: Autóhitel Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


− egy = 6

Küldés
Hiteligénylés 2012