0

Hitelkártya zárolás: egy új törvény született ezzel kapcsolatban!

Egy hitelkártyát lehet jól és rosszul is használni. Jó megoldásnak számít ezzel a kártyával kapcsolatban, ha csak fontos esetekben használják, valamint ha rendszeresen kiegyenlítik a tartozásukat, hiszen abban az esetben, ha a türelmi időszakon belül kifizetik a felhasznált összeget, kamatmentes lesz a hitelkártya használata. Rossz megoldásnak számít azonban, ha felesleges dolgokat vásárolnak vele, és nem, vagy csak alig fizetik vissza a felhasznált összeget, hiszen a rettentő magas kamatoknak hála akár zárolhatják is a hitelkártyát.

Hitelkártya zárolás: egy új törvény született ezzel kapcsolatban!

Hitelkártya zárolás: egy új törvény született ezzel kapcsolatban!

A hitelkártya zárolásával kapcsolatban nemrégiben egy új törvény is született. Ennek a lényege az, hogy a  bankok és pénzintézetek ötévente szigorúan leellenőrizik, hogy a meglévő ügyfeleik közül ki minősül még mindig hitelképesnek, és csak azoknak hosszabbítják meg a hitelkártyájuk érvényességét, akik átmennek ezen a vizsgálaton. Azoknak, akik megbuknak a hitelképesség ellenőrzésen, zárolni fogják a meglévő hitelkártyájukat.

Miért döntöttek úgy, hogy sok hitelkártyát zárolni kell? A hitelemzők szerint igen jelentős azoknak a száma a a hitelkártya piacon, akik eladósodtak, melyre a hitelképesség ellenőrzésekor jöttek rá. Ezért fordulhat az elő, hogy egyszerre több ügyfél hitelkártya számláját is zárolták, vagy épp felfüggesztették. Tény és való, hogy az öt évvel ezelőtt kiadott hitelkártyákat még sokkal kedvezőbb feltételekkel szerezhették meg az igénylők, így nem meglepő, hogy manapság már gondot okoz a fizetése.

Mekkora mértékű a törvény bekövetkeztében zárolt hitelkártyák aránya? Igen csak jelentős, hiszen a piacon
lévő kártyák majdnem egy negyede is akár zárolás vagy felfüggesztés alá került. Azoknál a hitelkártyáknál, amik viszont se zárolva, se felfüggesztve nem lettek, még sem minősült a tulajdonosuk túlzottan hitelképesnek, csökkentették a hitelkeret összegét.

  
Iktatva: Hitelkártya Címkék: , , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


× hat = 30

Küldés
Hiteligénylés 2014