0

Hitelkeret igénylés

Amennyiben úgy érezzük, hogy pénzügyi biztonságra vágyunk, és szeretnénk magunkat bebiztosítani egy bizonyos időre, akkor érdemes a folyószámlánkhoz hitelkeretet igényelni. A hitelkeret lényege, hogy nem kötelező felhasználni, de szükség esetén a bank pénzéhez tudunk nyúlni. Ezt a bankok technikailag úgy szokták elintézni, hogy a bankszámlát, amelyhez a hitelkeretet biztosítják mínuszba engedik akkora mértékben, amekkora maga a hitelkeret.

Ez azt jelenti, hogy ha van egy 500 ezer forintos hitelkeretünk, és van 200 ezer forint a számlánkon akkor akár 700 ezer forintot is elkölthetünk (ha az adott számlához az adott limit beállítás ezt engedi), hiszen a folyószámla hitelkeret ezt engedi.

Jó, ha van a számlánkhoz hitelkeret

Jó, ha van a számlánkhoz hitelkeret

Viszont fontos tudni, hogy a folyószámla hitelkeretnek viszonylag elég magas a kamata, tehát, ha a hitelkeret teljes összegét nem fizettük vissza a következő havi esedékesség határidejéig, akkor a bank elkezdni a kamatot vonni rá. Sőt, ha a mínuszba húzott számla, még jobban mínuszba kerül, mert a kamatot sem fizettük be, akkor elég kemény késedelmi és büntetőkamatot kell fizetnünk. A hitelkeret igénylés hasonlít egy hitelkártya igényléshez, hiszen ide is kell jövedelem igazolás (azonban ha arra a bankszámlára jön a jövedelem amire a hitelkeretet kérjük akkor a bankok általában eltekintenek ettől).

Azonban a hitelkeret terhére átutalást is indíthatunk, valamint készpénzt is vehetünk le. A kérelem leadása és a bírálat után, ha pozitív döntés születik, akkor máris mínuszba húzhatjuk a számlánkat, azaz elkezdhetjük a kihasználni a folyószámla hitelkeretünket. A hitelkeretek többsége rulírozó, mely azt jelenti, hogy attól függetlenül, hogy egyszer visszafizettük, újra felhasználhatjuk a hitelkeretet.

 

 

  
Iktatva: Hiteligénylés Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


7 × = húsz(on) egy

Küldés
Hiteligénylés 2014