0

Hogyan történik pontosan a hitelkártya aktiválása?

Nehéz anyagi helyzetben jól jöhet egy hitelkártya, hiszen a váratlan kiadások mindig a legrosszabbkor szoktak történni az emberrel. Ilyenkor lehet egy jó társ ez a fizetésre is alkalmas kis eszköz, hiszen annak ellenére, hogy kis helyen is elfér, nagy ” tudást ” tulajdoníthatunk neki. Az igénylése után azonban még akárcsak a bankkártyákat, a hitelkártyákat is aktiválni kell ahhoz, hogy használni is lehessen.

Hogyan történik pontosan a hitelkártya aktiválása?

Hogyan történik pontosan a hitelkártya aktiválása?

Hogyan történik pontosan a hitelkártya aktiválása? Többféle képen is lehetséges ez a bankoknál. Egyes bankok felkínálják azt a lehetőséget, hogy telefonon is aktiválhatják a hitelkártyájukat az ügyfelek, így nem kell befáradni személyesen a bankfiókba. Egyes telefonos aktiválások  csak hétköznap lehetségesek, azonban vannak olyan bankok is, ahol még hétvégén is használhatják a vonalat a kártya beüzemelésére.

Nem csak telefonon történhet azonban a hitelkártya aktiválása. Akár sms- ben vagy épp a neten keresztül is megtehetik ezt a kártyát kibocsájtó bank hivatalos oldalán. Hogy pontosan hogy is működik a kártya üzembe helyezése, arról is bővebb információt vagy a banknak már említett hivatalos oldalán kaphatnak, vagy a bankfiókban az ott dolgozóktól. A hitelkártya használat első lépésének tehát mindig az aktiválásnak kell lennie, addig sehol sem tudják majd használni.

Van tehát számos lehetőség arra, hogy meg tudják oldani gyorsan a hitelkártyájuk aktiválását. Abban az esetben, ha bizonytalanok, és félnek a sikertelen üzembe helyezéstől, érdemes személyesen befáradni a bankfiókba, és ott segítséget kérni. Lehetséges az is, hogy az aktiválás során megadhatják a kártya pin kódját is, így egy szabadon választott számot rendelnek majd mellé, amit jobban fejben bírnak tartani, ha kötik például valamilyen dátumhoz, vagy szerencseszámhoz.

  
Iktatva: Hitelkártya Címkék: , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


1 × három =

Küldés
Hiteligénylés 2014