0

Mi lesz a túlzott hitelkártya terhelés eredménye?

A hitelkártya nagy szabadságot jelenthet, néha túl nagyot is. Sajnálatos módon a tulajdonosok egy része
rossz irányba is elmehet a kártya ” hatalmának ” köszönhetően, és olyan dolgokat is megvásárol, ami egyrészt felesleges, másrészt pedig nem engedhetne meg magának. Az sem ritka, hogy a hitelkártyát túlterhelik, aminek az eredménye sok kellemetlen pillanatot is okozhat a tulajdonosának.

Mi lesz a túlzott hitelkártya terhelés eredménye?

Mi lesz a túlzott hitelkártya terhelés eredménye?

Mi lesz a túlzott hitelkártya terhelés eredménye? Lehet egyrészről az is, hogy egyszer csak már nem bírja majd fizetni a törlesztőrészleteket, hiszen a kamatozásnak hála akár egy jó magas tartozássá is duzzadhat a hitel. Nem szabad elbagatellizálni a hitelkártya tartozás visszafizetését, hiszen a hitelek közül ennek a legmagasabb a kamatja, pláne ha nem csak vásárlásokkor használják, hanem készpénzt is vesznek fel vele ATM- automatákból.

A  túlzott hitelkártya terhelés eredménye lehet még az is, hogy egy adott helyzetben már nem tudják fizetésre használni a kártyát. Ennek lehet az az oka, hogy kimerítik a teljes hitelkeretüket, de persze az is, hogy a napi terhelhetőség érték el. Igényléskor meg lehet adni egy maximális hitelkeretet, ha ezt túllépnék, a kártya már nem lesz terhelhető, tehát nem tudják használni. Azt meg lehet az igényléskor szabni, egy nap hányszor és mekkora összeggel terhelhessék le a hitelkártyát, de ezt később módosítani is lehet majd természetesen.

Annak tehát, hogy a hitelkártyát túlzottan leterhelik, az lesz eredménye, hogy nem fogják tudni használni. Nem szabad felesleges dolgokat vásárolni vele, hiszen lehetséges, hogy egy fontos pillanatban következik be ez a kínos eredmény, és akkor bánni fogják a haszontalan tranzakciókat. Érdeklődjenek igénylés közben minden olyan fontos részlet felől, ami egy hitelkártyánál csak felmerülhet.

  
Iktatva: Hitelkártya Címkék: , , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


nyolc × = 64

Küldés
Hiteligénylés 2014